Scanning

Scannermus

Scanna text och bilder direkt in i datorn med en mus! Skannermusen LG LSM-100 är
en helt ny och unik lösning för att snabbt och enkelt ta in text och bilder till
olika program i en dator. En inbyggd OCR-funktion gör en inskannad text
till datortext så att den kan redigeras eller läsas upp av en talsyntes.
Skannermusen fungerar därför utmärkt tillsammans med ViTal!

Man kan överföra inskannad text och bild direkt till t ex Twitter eller Facebook eller
lägga in i ett epostmeddelande. Materialet kan också sparas i en mängd olika
format såsom doc, pdf, jpg

Office Lens

Med Office Lens kan du beskära och förbättra bilder av whiteboardtavlor och dokument, och göra dem läsbara. Med Office Lens kan du konvertera bilder till redigerbara Word- och PowerPoint-filer.

Office Lens är som en skanner du har i fickan. Anteckningar på whiteboardtavlor kan digitaliseras direkt. Tryckt och handskriven text identifieras automatiskt (med OCR), så du kan söka efter ord i bilder och sedan kopiera och redigera dem.

Hämtas i App-Store

Dacuda PocketScan

Med Pocketscan kan du skanna in text och bild i realtid till din enhet. Allt material du skannar in kan redigeras direkt i iOS, Android och PC eller Mac. Genom att skanna in text och bild via PocketScan direkt i datorn eller via en app. Med hjälp av en talsyntes kan du också få texten uppläst i dator eller via appen. Med OCR – funktionen (textigenkänning) identifieras texten på den skannade bilden, där materialet sedan kan ändras och redigeras. Materialet kan också exporteras i flera olika format såsom doc, pdf, jpg och tiff.

Finns på Skoldatateket, kom gärna och prova!

OCR-Scanner

Vi har köpt en  scanner till Skoldatateket som inte var särskilt dyr och som lägger på ett OCR-lager. Vi har tidigare upplevt svårigheter att scanna ur böcker där texten och bilderna inte alltid  blivit så bra  men det fungerar mycket bättre nu med denna HP-Scanjet. Vi får en redigerbar text som vi sedan kan läsa upp med Vital talsyntes. Kom gärna och prova den

HP Scanjet